AGF Primeur publiceert successtory van EFAFLEX bij S.C. Van Ravenswaaij

Datum: 28/10/2020

Christiaan van Ravenswaaij, S.C. Van Ravenswaaij; Frank Keijzer, Efaflex snelle en veilige deuren; Jelte Aben, Impact Subsidieadvies:

“Snelloopdeuren dragen bij aan isolatie in AGF-bedrijven”

Bij S.C. Van Ravenswaaij in Veenendaal zitten ze al weer een aantal jaren op dezelfde, vertrouwde plaats. De locatie op het industrieterrein bevalt Christiaan van Ravenswaaij prima maar er was wel nood om het pand uit 1986, met aanbouw uit ’96 naar de 21ste eeuw te brengen. Vooral de oplopende energieprijzen om de gekoelde ruimtes in het pand op temperatuur te houden waren hem een doorn in het oog.

Op de beurs Logistics & Distribution in `s-Hertogenbosch liep Christiaan tegen de deurenbouwers van Efaflex aan waar men hem kon verzekeren dat dit in ieder geval niet kon gebeuren bij de snelloopdeuren waar het bedrijf in gespecialiseerd is want ze gaan immers vliegensvlug open. “Deze deuren waren de oplossing om te plaatsen als deur tussen de verschillende geconditioneerde ruimtes in ons pand en de gewone werkvloer,” vertelt Christiaan. “Voorheen maakten we enkel gebruik van een canvas doek of gewoon geen deur omdat de doorloopfrequenties te hoog waren om er een te installeren. Efaflex heeft echter deuren die juist dit probleem tackelen. Ze gaan razendsnel omhoog  waardoor je geen afbreuk doet aan de doorloop en ze houden de ruimte op temperatuur. Het scheelt bovendien flink wat geld in de energierekening en de deuren waarborgen een constante temperatuur binnen de koeling wat het product ten goede komt.”

Op maat gemaakt

“Bij Efaflex maken we de deuren op maat voor de klant,” vertelt Frank Keijzer, directeur bij het Utrechtse bedrijf. “Het was dus zaak om bij Ravenswaaij goed alle specifieke wensen en eisen mee te nemen in ons ontwerp. Daarvoor gingen we ook met Christiaan langs bij een DC van Coöp waar wij toen al een aantal van onze deuren hadden geïnstalleerd. Na dat bezoek werd de knoop doorgehakt en konden we aan de slag. Zo hebben we nu 9 deuren bij Van Ravenswaaij geïnstalleerd: één buitendeur, 7 ISO-60 koelceldeuren van de nieuwste generatie en één turbodeur. De snelheid bij zo’n deur is erg belangrijk. Hij mag niet te snel maar ook niet te langzaam open gaan. We hebben nu deuren die met 2 meter per seconde open kunnen en dat is ideaal voor de doorloopfrequentie bij AGF-bedrijven. Maar deze snelheid is naar wens van de klant aan te passen.”

 

 

 

 

 

 

Spiraalrol

De deuren van Efaflex worden vervaardigd van kunststofpanelen die middels een spiraalrol worden opgetrokken. “Hier winnen we snelheid,” licht Frank toe.

“Door de spiraalrol is er immers geen wrijving en presteert de motor optimaal. Een ander groot verschil met andere deurenzetters is dat do

or de spiraalrol de deur wordt opgerold en daarmee het gewicht niet de vering en de motor belast. Dat betekent in de praktijk dat

deze deuren langer mee kunnen met de tijd. Daarnaast nog een mooi esthetisch voordeel van deze techniek: omdat er geen wrijving tussen de panelen optreed gaat de verflaag op de deur nog langer mee ook.”

Goede afsluiting bij koelceldeuren

Bij de koelceldeuren is het echter van belang dat de deur ook goed aansluit op de wandisolatie van de koelcel want elk beetje tocht wat er doorkomt is funest voor een constante temperatuur. “Bij Efaflex kijken we dan ook altijd goed hoe we deze deuren kunnen installeren zodat de sl uiting optimaal is. Bij enkele deuren bij Ravenswaaij hebben we bovendien een signaalveld middels een magneet ingebouwd waarop de deur kan zien wanneer er een pompwagen voor staat. Zo voorkom je onnodige openingen van de deur als je er bijvoorbeeld langsloopt.”

Turbodeur

Dan heeft Efaflex ook nog een turbodeur geïnstalleerd bij de Van Ravenswaaij tussen twee ruimten in. “Hier was de omloopsnelheid zo hoog dat de deur eigenlijk constant open en dicht moest,” legt Christiaan uit. “Bovendien waren mijn jongens gewend om hier met een vrij hoge snelheid op de heftrucks en pompwagens aan te rijden en werden ze geremd door de oude deur die niet snel genoeg omhoog ging. Efaflex heeft toen hun Turbodeur voorgesteld die niet in 2 maar 3 meter per seconde omhoog gaat.” “Dat is mogelijk dankzij de lichtere materialen die in deze deur verwerkt zitten,” vertelt Frank. “Hier is immers de isolatiewaarde veel minder van toepassing en kan de deur, middels een krachtigere motor, sneller omhoog. Bovendien is de deur gebouwd met doorzichtig kunststof zodat je kan zien wie er vanaf de andere kant komt aanrijden en hebben wij de bijbehorende aanrijpalen die de veiligheid garanderen ook bijgeleverd.”

Subsidie via Energie-investeringsaftrek

De deuren van Efaflex hebben echter niet het goedkoopste prijskaartje op de markt maar daarvoor komt de expertise van Jelte Aben om de hoek kijken, de subsidiespecialist van Impact die de drietrapsmotor in het verhaal compleet maakt. “Hiervoor moeten we even terug naar het begin van dit verhaal,” vertelt Christiaan. “Het besluit om deze deuren aan te schaffen was vooral ingegeven door het feit dat ik mijn pand betere wilde isoleren om zo te besparen op energiekosten. Daarmee wordt ons pand met de investering in deze deuren veel energiezuiniger. Efaflex kan ons ontzorgen in die subsidieaanvraag die vaak vrij ingewikkeld is via de expertise van Jelte.”

“De overheid stelt subsidies beschikbaar voor deze investeringen,” licht Jelte toe. “Daarbij is het belangrijk dat de energiebesparingen bij een bedrijf binnen een bepaalde bandbreedte vallen. Te weinig besparing levert immers niets op. Bij een teveel aan energiebesparing is de redenatie dat de investering zichzelf kan terugverdienen in het bedrijf.” Op de vraag of dat het geval is met de deuren die Efaflex heeft neergezet bij Van Ravenswaaij antwoord Jelte met een glimlacht “geen commentaar.”

De vriesdeuren van het bedrijf vallen in ieder geval wel onder de subsidieregeling uit de EIA (Energie-investeringsaftrek) verzekerd Jelte ons. Hier is de besparing namelijk erg aantrekkelijk voor bedrijven en dus ook voor de maatschappij.” Frank geeft het voorbeeld van een van de eerste klanten van Efaflex, een vismijn in Urk. “Hier zag je na plaatsing van onze deuren dat het bedrijf van een ijspaleis veranderde in een keurige verwerkingshal.”

 

Naast energiebesparingen en een constante temperatuur dragen de deuren van Efaflex ook bij aan de kwaliteit en bewaarbaarheid van het product. “Omdat we minder moeten koelen, onttrek je minder vocht en dat is gunstig voor diverse soorten groenten en fruit.” (TD)

 

j.brouwer@efaflex.nl

christiaan@ravenswaaij.nl

j.aben@impact-subsidieadvies.nl

Ik wil graag meer weten over deze oplossing en ook beginnen met energie en geld besparen!

 

Vindt u dit een leuk artikel?

Hopelijk geeft dit artikel u de benodigde informatie en kennis waar u op naar zoek bent. Wilt u meer informatie over EFAFALEX? Hier hebben we nog meer interessante pagina`s voor u:

 Andere pagina`s & informatie die uw organisatie sneller en veiliger maken

Wilt u binnen uw magazijn, garage, cleanroom of vriescel snel kunnen bewegen? Ongewenste gasten geen kans geven en niet hoeven wachten op trage roldeuren? Dan is de EFAFLEX snelloopdeur de oplossing die u zoekt! Hiermee opent u het magazijn- of de garagedeur namelijk met een snelheid tot 4 m/s en sluit u deze weer met 1 m/s. Dit betekent dat u geen vertraging oploopt in uw productieproces of bij de uitgang van een garage! Afhankelijk van het type deur en uw toepassing van de deur is er altijd een oplossing die bij u past.

Hieronder artikelen en oplossingen die wellicht interessant zijn voor een snelle en veilige werkomgeving in uw organisatie:

Gaat u ook voor snel en veilig?

Bij EFAFLEX werken we met ervaren en zeer betrokken medewerkers. Wij zijn meer dan een leverancier, wij zijn de producent van EFAFLEX snelloopdeuren! Maar wij zijn vooral een samenwerkingspartner en gaan gezamenlijk met u aan de slag voor de beste oplossing voor uw situatie. Wij denken met u mee, wij zijn kritisch en willen met u mee groeien. Als u voor een snelloopdeur van EFAFLEX kiest, profiteert u van ruim 40 jaar aan technologische voorsprong van dé specialist die zich uitsluitend bezighoudt met snellopende deuren.

Met de juiste kennis, producten en support helpen wij u de juiste keuze te maken qua snelloopdeur en er voor te zorgen dat uw logistieke proces snel, soepel en veilig blijft.

Mogen wij u vrijblijvend advies geven? Bel 0346-557111

of plan een afspraak in