Explosiebeveiliging: Voor uw persoonlijke veiligheid!

Datum: 09/02/2022

Snelloopdeuren voor explosiegevaarlijke omgevingen

Verfijnd ontwerp voor explosieve atmosferen: speel op veilig met ATEX-deuren

Al sinds de oprichting van EFAFLEX zetten wij ons in voor het ontwerpen, produceren en ontwikkelen van snelloopdeuren van topkwaliteit die aan alle eisen voldoen: bijna 50 jaar later en dit doel blijft onveranderd. Deuren in explosiegevaarlijke omgevingen moeten aan zeer specifieke eisen voldoen. Daarom vertrouwen klanten, ook uit de chemische en farmaceutische industrie, op de explosieveilige ATEX-deuren van EFAFLEX – voor maximale veiligheid in gevoelige en potentieel gevaarlijke omgevingen.

Meer dan een jaar van specifiek onderzoek en ontwikkeling, uitgevoerd door zeer gespecialiseerde ingenieurs, is besteed aan de explosieveilige rol- en spiraaldeuren van EFAFLEX. Ze zijn speciaal gemaakt voor gebruik in zogenaamde explosieve atmosferen – in het Frans: Atmosphères Explosives, kortweg: ATEX. Deze komen voor in onder meer de farmaceutische industrie, mijnbouw, petrochemie en metaalverwerking, waar ze in heel Europa onderworpen zijn aan strikte, gestandaardiseerde veiligheidsmaatregelen en richtlijnen.

Maatwerk in eigen fabriek

De combinatie van zowel de materiaalsamenstelling als het ontwerp van de EFAFLEX explosieveilige deursystemen voorkomt vonkvorming, waarbij veel voorzorgsmaatregelen zijn verwerkt in de mechanische en elektrische systemen. TÜV SÜD was ook betrokken bij het ontwerp om een ??uitgebreide bescherming in overeenstemming met de voorschriften te garanderen. Omdat EFAFLEX zijn deuren als maatwerkproducten voor klanten in zijn eigen fabriek vervaardigt, is elk product gebaseerd op een uitgekiend samenspel van geselecteerde componenten.

Certificaten garanderen veiligheid

Bij het ontwerpen van zijn producten maakt de wereldmarktleider voor snelloopdeuren onderscheid tussen gebruik in explosieve gasomgevingen en gebruik in explosieve omgevingen met stof of luchtmengsels. Alle relevante componenten zijn ATEX gecertificeerd volgens de geldende regelgeving, inclusief activators en veiligheidssystemen. De schakelkast, die buiten de gevarenzone is gemonteerd, verbindt alle elektrische of elektronische componenten die in de EFAFLEX-deur worden gebruikt.

 

 

 

Betrouwbare deuroplossing voor elk gebied

De deursystemen voor deze veeleisende toepassingen zijn fundamenteel verschillend, omdat ze uiterst precies zijn aangepast aan hun toepassingsgebied. Wat beide oplossingen gemeen hebben, is hun inherent hoge openings- en sluitsnelheid en hun duurzaamheid. Ze zijn ook zo ontworpen dat ze niemand verwonden bij het op en neer gaan en geen schade veroorzaken aan bijvoorbeeld voertuigen eronder, waardoor de explosieveilige deuren een betrouwbare oplossing zijn voor elk commercieel gebied.

Vindt u dit een leuk artikel?

Hopelijk geeft dit artikel u de benodigde informatie en kennis waar u op naar zoek bent. Wilt u meer informatie over EFAFALEX? Hier hebben we nog meer interessante pagina`s voor u:

 Andere pagina`s & informatie die uw organisatie sneller en veiliger maken

 Wilt u binnen uw magazijn, garage, cleanroom of vriescel snel kunnen bewegen? Ongewenste gasten geen kans geven en niet hoeven wachten op trage roldeuren? Dan is de EFAFLEX snelloopdeur de oplossing die u zoekt! Hiermee opent u het magazijn- of de garagedeur namelijk met een snelheid tot 4 m/s en sluit u deze weer met 1 m/s. Dit betekent dat u geen vertraging oploopt in uw productieproces of bij de uitgang van een garage! Afhankelijk van het type deur en uw toepassing van de deur is er altijd een oplossing die bij u past.

Hieronder artikelen en oplossingen die wellicht interessant zijn voor een snelle en veilige werkomgeving in uw organisatie:

Gaat u ook voor snel en veilig?

Bij EFAFLEX werken we met ervaren en zeer betrokken medewerkers. Wij zijn meer dan een leverancier, wij zijn de producent van EFAFLEX snelloopdeuren! Maar wij zijn vooral een samenwerkingspartner en gaan gezamenlijk met u aan de slag voor de beste oplossing voor uw situatie. Wij denken met u mee, wij zijn kritisch en willen met u mee groeien. Als u voor een snelloopdeur van EFAFLEX kiest, profiteert u van ruim 40 jaar aan technologische voorsprong van dé specialist die zich uitsluitend bezighoudt met snellopende deuren.

Met de juiste kennis, producten en support helpen wij u de juiste keuze te maken qua snelloopdeur en er voor te zorgen dat uw logistieke proces snel, soepel en veilig blijft.

Mogen wij u vrijblijvend advies geven? Bel 0346-557111

of plan een afspraak in