Logistics & Automation 2021

Datum: 16/07/2021

Breng een bezoek aan Logistics & Automation

Optimaliseer jouw magazijnruimte en processen door experts uit de branche te bezoeken, kennis op te doen bij interactieve conferenties en ben direct op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Logistics & Automation speelt hiermee in jouw intralogistieke vraagstukken. Tevens heb je bij het debuut van het event ook de kans om direct het grootste verpakkingsevent van de Benelux, Empack, te bezoeken. Mis deze kans niet en laat je verassen door de veelzijdigheid van de intralogistieke technologieën.

Wil jij ook…

Vind de antwoorden op Logistics & Automation!

5 reden waarom je Logistics & Automation wilt bezoeken

Favicon

Je ontmoet in slechts twee dagen tijd de belangrijkste spelers op het gebied van intralogistiek

Favicon

Een compleet overzicht van nieuwe oplossingen voor de efficiëntie, productiviteit en veiligheid van jouw machines en processen

Favicon

Je ontmoet in slechts twee dagen tijd de belangrijkste spelers op het gebied van intralogistiek en automatisering technologieën

Favicon

Je krijgt direct toegang tot een indrukwekkend referentienetwerk binnen Europa, dankzij een uitrol van dit event in tien landen

Favicon

Totaaloverzicht van de supply chain dankzij de co-locatie met EMPACK

Logistics & Automation 2021 staat in de startblokken voor debuut in Nederland

DEN BOSCH – Beursorganisator Easyfairs Nederland is klaar voor de lancering van Logistics & Automation, deze zal op 8 en 9 september 2021 plaatsvinden in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Vanaf 26 juni zijn beurzen en evenementen in Nederland weer toegestaan. Met 100% van de bezoekerscapaciteit en zonder 1,5 meter afstand. “We zijn klaar voor een nieuw seizoen en kijken daar reikhalzend naar uit. Dat gevoel delen onze bezoekers ook. Uit recent onderzoek, waaraan meer dan 6000 respondenten hebben deelgenomen, blijkt namelijk dat 90 procent voornemens is om een bezoek te brengen aan onze beurzen in het najaar”, geeft Jeroen van Hooff, CEO van beursorganisator Easyfairs Nederland in een online video te kennen.

De Nederlandse overheid heeft haar openingsplan aangepast. Er wordt een nieuwe grote stap gezet, fase vier. In deze vierde stap zijn evenementen met doorstroom (zoals beurzen en festivals) weer toegestaan. Dat betekent dat Easyfairs Nederland vanaf 26 juni weer beurzen en evenementen mag én gaat organiseren. En het belangrijkste: beurzen en evenementen mogen weer georganiseerd worden met 100% van de bezoekerscapaciteit en ook de 1,5 meter afstand kan worden losgelaten tijdens een beurs of evenement. “We zijn ontzettend blij met deze ontwikkeling en volgen te allen tijde het advies van de overheid. Naast deze grote stap vier, is er ook nog een laatste, vijfde stap. In deze laatste stap wordt er gestopt met toegangsbewijzen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze laatste stap wordt gezet en hoeverre we hier in september rekening mee moeten houden. We zijn overal op voorbereid”, Van den Nieuwenhuizen, Head of Content van Logistics & Automation.

Intralogistieke hotspot

Van den Nieuwenhuizen vervolgt: “Tijdens dit exclusieve evenement voor intralogistieke technologie presenteren exposanten hun oplossingen voor een efficiënte en optimale inrichting en uitvoering van intralogistieke processen. De laatste ontwikkelingen en noviteiten in de wereld van interne logistiek en supply chain, met als doel de sector slimmer, sneller en efficiënter te maken. Dit met extra aandacht voor warehousing, automatisering en processen voor opslag en behandeling van goederen, zoals sorting, pick & place en motion control. Met een prachtig aanbod aan exposerende bedrijven, en een vol dagprogramma in het theater, is iedere professional werkzaam in de interne logistiek in één dag weer helemaal op de hoogte van wat er speelt op dit gebied.”.

Future-proof initiatief, samen met Empack

Het belooft een lancering te worden waar zowel exposanten, bezoekers en partners erg naar uitkijken. Want ondanks alle technologische hulpmiddelen, zoals videoconferenties en chats, blijft een fysiek contactmoment in de vorm van een vakbeurs het meest efficiënte platform om innovaties en nieuwe producten te tonen én de basis te leggen voor succesvolle zakenrelaties. Het evenement trekt regionale tot nationale gemeenschappen van professionals werkzaam in de interne logistiek. De vakbeurs loopt gelijktijdig met Empack, dé grootste verpakkingsbeurs van de Benelux, zodat een sterk totaalaanbod op het gebied van verpakking, intralogistiek en automatisering wordt gefaciliteerd.

Veiligheid is topprioriteit

De veiligheid van exposanten, bezoekers en partners tijdens Logistics & Automation 2021 is prioriteit nummer een. “Om dit te waarborgen volgen we het openingsplan van de overheid, met in achtneming van de dan geldende normen. Het Logistics & Automation Team staat nauw in contact met de Brabanthallen, veiligheidsregio en overige instanties die ons op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. De allerlaatste stand van zaken is nu te vinden op de website waar de meest gestelde vragen worden beantwoord. Sinds vorig jaar heeft Easyfairs Event Support opgericht, een afdeling die zich richt op het volledig ondersteunen van exposanten in de aanloop naar en tijdens hun beursdeelname op Logistics & Automation. Tot slot is en blijft de bezoekersbeleving een buitengewoon belangrijke factor en we zetten ons hier dan ook volledig voor in”, aldus Van den Nieuwenhuizen.

8 & 9 september 2021

Vooralsnog gelden de extra maatregelen tot en met 13 augustus. In de tweede helft van augustus zijn alle volwassenen die dat willen volledig gevaccineerd. Wij hebben daarom alle vertrouwen dat wij onze beurzen en evenementen vanaf half augustus weer kunnen opstarten, zoals van ouds. Dat wil zeggen zonder 1,5 meter afstand en met 100% bezoekerscapaciteit. Mogelijk wel met toegangsbewijzen, maar gezien het feit dat vanaf half augustus alle volwassenen die dat willen volledig zijn gevaccineerd, zien wij dat ook met vertrouwen tegemoet. In ieder geval: alle draaiboeken liggen klaar om weer van start te gaan, mét of zonder aanvullende maatregelen.